Insomniile in sarcina, cauze ,soluții

Insomnia este o stare frecventa si fireasca in sarcina. Ea este cauzata de disconfortul pe care burtica il creeaza cand creste, dar si de alte simptome ale sarcinii. 8 din 10 femei experimenteaza probleme cu somn pe perioada sarcinii.
Care sunt cauzele insomniei?
In primul trimestru de sarcina insomniile sunt cauzate de schimbarile hormonale care se produc in organism.
Urinarea frecventa de la inceputul sarcinii.Insomnia apare cel mai mult in al treilea trimestru, cand si burtica creste si devine inconfortabila si te obliga sa dormi in pozitii nu tocmai ideale pentru somn, oboseala fiind crescuta, iar emotiile coplesitoare.

Arsurile stomacale sunt si ele frecvente tarziu in sarcina si te pot trezi din somn.

Carceii apar noaptea brusc in timpul sarcinii si te tin destul de mult timp treaza, astfel incat sa nu mai poti adormi la loc imediat.
Cum sa faci fata insomniilor in sarcina?
gaseste-ti o pozitie potrivita pentru somn in sarcina.

Daca nu reusesti sa adormi in 20-30 de minute dupa ce te-ai pus in pat, nu te chinui degeaba! Ridica-te si du-te in alta cameta! Citeste o carte, asculta muzica sau uita-te la un film pana simti ca ti se face somn.

Daca somnul nu vine foarte repede, nu te ingrijora si nu fa din asta o tragedie! In acest fel nu vei face decat sa cresti nivelul de anxietate si sa nua dormi aproape deloc, iar a 2-a zi risti sa fii epuizata! Invata cum sa dormi bine in sarcina in articolul „Somnul in sarcina, cum sa dormi mai bine in fiecare trimestru”.

Daca insomniile apar seara de seara si suspectezi o tulburare de somn, consulta un medic.

Totusi, gandeste-te ca insomnia este o problema frustranta si inconfortabila in sarcina, dar este perfect firesc sa apara!

anitas bianca

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *