Colicii Simptome

Colicii la copii sunt prin definitie episoadele de plans pentru mai mult de trei ore pe zi, pentru mai mult de trei zile pe saptamana pentru o durata de trei saptamani la un copil sanatos cu varste cuprinse intre doua saptamani si patru luni intre. Prin contrast, copiii in mod normal plang o medie de putin peste doua ore pe zi, pana la sase saptamani. La copiii cu colici, perioadele de plans se intampla cel mai frecvent seara si pentru nici un motiv evident.

Simptomele asociate pot include picioarele trase in sus la stomac, o fata congestionata, mainile inclestate, si o frunte ridata. Strigatul este adesea strident.

Colicii la copii: efectul asupra familiei 

Un copil cu colici poate afecta stabilitatea familiei si poate fi o cauza de anxietate pe termen scurt sau de depresie la mama. Aceasta poate contribui, de asemenea, la epuizare si stres la parinti.

Plansul persistent al copilului a fost asociat cu discordie severa maritala, depresie postpartum, incetarea timpurie a alaptarii, vizite frecvente la medici, fumatul mamei si teste de laborator excesive. Bebelusii cu colici poate fi expusi la abuzuri , in special sindromul copilului scuturat.

admin

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *