Concediu pre si postnatal pentru PFA lege 2019

Ca PFA poti obtine concediu pre si postnatal daca ai platit cei 0,85% si prezinti dovada platii la CNAS. Banii ti se vor vira intr-un cont bancar, daca ai , sau prin mandat postal in fiecare luna pe data de 10-15

Art. 118. – (1) Asiguratele au dreptul, pe o perioada de 126 de zile calendaristice, la concediu pentru sarcina si lauzie, perioada in care beneficiaza de indemnizatie de maternitate.

(2) De aceleasi drepturi beneficiaza si femeile care au incetat plata contributiei de asigurari sociale, in conditiile prezentei legi, dar care nasc in termen de 9 luni de la data pierderii calitatii de asigurat conform legi!

Art. 119. – (1) Concediul pentru sarcina se acorda pe o perioada de 63 de zile inainte de nastere, iar concediul pentru lauzie pe o perioada de 63 de zile dupa nastere..

(2) Concediile pentru sarcina si lauzie se compenseaza intre ele, in functie de recomandarea medicului si de optiunea persoanei beneficiare.

Daca Doriti Mai multe detalii Va raspund si la Comentarii!

admin

4 Comments

  1. Bună seara,
    Va rog în mod respectuos sa îmi comunicați ce drepturi bănești poate avea fiica mea minora, însărcinată în 8 luni, fiind eleva în cls a Xa? După ce o sa nască?
    Mulțumesc frumos!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *